Terug naar het overzicht Zuid-Duitsland

Land: Duitsland
Regio:
Zuid-Duitsland
(Beieren)
Gemeente:
Treuchtlingen
Km vanaf Utrecht:
660

 

 

 

Adresgegevens:
Schloss Möhren
Schlossstrasse 50
91757 Treuchtlingen (Möhren)
Telefoon: +49 151 149 80 981
E-mail: info@schloss-moehren.com
Website: www.vakantieineenkasteel.eu
Facebook: www.facebook.com/SchlossMoehren
Twitter: www.twitter.com/SchlossMoehren

Omschrijving door de eigenaar
Schloss Möhren is een voormalig jachtslot gelegen midden in Duitslands grootste natuurpark in Beieren. Het authentieke kasteel ligt in een schitterend landschap van bossen en boeren velden. Kasteelvrouwe Sandra verhuurt vier authentieke vakantiewoningen ieder in een geheel eigen sfeer. Een heerlijke plek voor iedereen die tot rust wil komen maar ook een perfecte uitvalbasis voor wie veel wil ontdekken. Schloss Möhren ligt in het Naturpark Altmühltal waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Het kasteel ligt praktisch aan de Romantische straße en andere bijzondere Duitse stadjes met eeuwenoude historie en cultuur.

Wandelaars (eventueel met hond!) kunnen hun hart ophalen. In de directe omgeving van Schloss Möhren zijn talloze wandelroutes keurig aangegeven. De bekendste is de Altmühltal-Panoramaweg, meer dan 200 kilometer met schitterende uitzichten. Ontdek prachtige plaatsjes als Pappenheim, Eichstätt en Neuburg an der Donau of bezoek, verder weg maar goed bereikbaar met de auto of trein, indrukwekkende wereldsteden als Nürnberg en München. Wil je bijkomen en helemaal lekker niets doen? Ga dan naar de thermen in Treuchtlingen zelf en laat je verwennen met een ontspannende wellnessbehandeling.

Voor kleine ridders en prinsesjes is het slot altijd spannend. Buiten de slotmuren is het vriendelijk geprijsde Playmobil Funpark een aanrader, maar in de nabijheid van het slot op jacht gaan naar echte fossielen is natuurlijk veel stoerder.


En of dat nog niet genoeg is. Op Schloss Möhren kan je een echte ridder of prinses worden. Eens per week verschijnt de witte jonkvrouw die alle geheimen van het kasteel laat zien. Als je bereid bent de regels van het ridder- of prinsessenschap te accepteren volgt de officiële ridderslag of kroning.

Je hoeft je nooit te vervelen, er valt meer te beleven dan in één vakantie past.

Faciliteiten
Wifi internet – fietsen – speeltoestellen

Kaart
Klik hier om deze locatie op Google Maps weer te geven.

Share