Terug naar het overzicht Auvergne

Land: Frankrijk
Regio:
Auvergne
Gemeente:

Laval sur Doulon
Km vanaf Utrecht:
975

 

 

 

Adresgegevens:
Camping Auvergne Naturelle
Le Cros
43440 Laval sur Doulon
Telefoon: +33 471 76 38 53
E-mail: info@yurtholidaysfrance.co.uk
Website: www.yurtholidaysfrance.co.uk

Omschrijving
Midden in de natuur in de Auvergne is de bijzondere camping Auvergne Naturelle gelegen. Hier geen standaardtentjes en stacaravans, maar ingerichte yurts. Een yurt is een ronde, hoge tent waar het licht van boven in de tent valt. Yurts werden oorspronkelijk door nomaden in Mongolië gebruikt. De tenten zijn zo geplaatst dat er veel privacy en uitzicht is. Ze zijn op een originele manier ingericht en hebben elk een eigen douche. Wifi internet is beschikbaar.

De tenten staan op een mooi onderhouden, natuurrijk terrein, waar voor kinderen ontzettend veel te ontdekken en beleven valt. Het terrein is groot, maar alle tenten en faciliteiten zijn bij elkaar in de buurt gelegen. Het kampvuur op de centrale plek van de camping brandt de hele avond en nacht. Een beekje stroomt door het terrein en biedt de mogelijkheid om lekker te poedelen en dammen te bouwen.


Voor kinderen is deze camping een klein paradijsje. Er zijn speciale wandelpaden voor kinderen, waar zij allerlei bijzonderheden kunnen ontdekken. De eigenaar geeft de kinderen ook graag les hoe zij een echt kampvuur moeten maken. In de gezamenlijke schuur kunnen zij ook een magische tijd beleven met alle feeënlampjes en kaarsen. Hier bevindt zich ook een speelkamer voor de kinderen voor als het weer eens tegen zit.

Ook de volwassenen kunnen zich vermaken met diverse activiteiten, zoals “bijl werpen” en yoga.

In de schuur van Camping Auvergne Naturelle bevindt zich een gezamenlijke keuken met koelkast en magnetron. Iedere ochtend wordt hier een heerlijk ontbijt geserveerd. Drie keer per week kookt de eigenaresse voor haar gasten.

Ook de omgeving van deze camping biedt veel: er zijn meren en rivieren, een speciale en spectaculaire treinrit die door kloven rijdt, diverse dorpjes en stadjes, zoals Brioude. Ook Clermont Ferrand en Le Puy en Velay zijn goed te bereiken.

Faciliteiten
Wifi internet – beekje – kinderbedje – kinderstoel – maaltijden – speeltuintje – activiteiten

Kaart
Klik hier om deze locatie op Google Maps weer te geven.

Share