Terug naar het overzicht Limousin

Land: Frankrijk
Regio:
Limousin
Gemeente:

Châteauneuf-la-Forêt
Km vanaf Utrecht:
890

 

 

 

Adresgegevens:
Château Bellegarde les Fleurs
5, Route de Sussac-Serre
87130 Châteauneuf-la-Forêt
E-mail: info@bellegarde.info
Telefoon: +33 555 69 77 67
Website: www.bellegarde.info
Facebook: www.facebook.com/chateaubellegarde.lesfleurs

Omschrijving
Château Bellegarde les Fleurs is een 19e eeuws kasteel in de omgeving van het dorpje Châteauneuf‐la‐Forêt. Sinds 1999 wonen en werken uw gastheer en gastvrouw samen met hun dochter op dit landgoed.

In de Orangerie van het kasteel kunt genieten van een lekker kopje koffie, pommes‐frites en snacks bestellen, evenals het brood voor de volgende ochtend. Een paar keer per week wordt een buffet of barbecue onder de pergola achter het kasteel georganiseerd. In de Orangerie is gratis WIFI beschikbaar en ook kunnen hier alle sportieve evenementen, zoals de Tour de France en Olympische Spelen, gevolgd worden op een groot televisiescherm.

Midden in de kasteeltuin is een groot, nieuw zwembad van 150 centimeter diep gelegen met een hek eromheen. Rondom het zwembad zijn zeven kampeerplaatsen met ingerichte en luxe safaritenten. Ook in de voormalige moestuin bevinden zich safaritenten. Hier zijn ook vrije kampeerplaatsen te vinden.


In één van de bijgebouwen van het kasteel bevinden zich kamers en de twee gîtes Alain & Henri. De gîtes en kamers delen dezelfde zonovergoten binnenplaats. Zeer centraal gelegen, zodat de kinderen makkelijk contact kunnen maken met andere kinderen.

Château Bellegarde les Fleurs kent veel leuke en bijzondere plekjes: uniek is de grote vijver met een vlot midden in het bos, maar ook is er de pergola met een honderd jaar oude blauwe regen, originele balustrades, eeuwenoude bomen (bijvoorbeeld de 300 jaar oude eik naast het kasteel. Voor de (natuur)liefhebber lopen er over het landgoed verschillende wandel en ATB routes. Voor de kinderen is er ook een spannende boomhut en een leuk speelkasteel.

Château Bellegarde les Fleurs is gelegen in de Haute Vienne, regio Limousin, dat nog niet is overspoeld door het toerisme. Er zijn diverse beschermde natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar met de kinderen zijn ook veel leuke andere uitjes mogelijk, zoals een bezoek aan de dierentuin in Le Vigen, een ritje met de Vapeur (stoomtrein), het tropisch aquarium in Limoges, een ezelboerderij en een vlindertuin.

Kortom, Château Bellegarde les Fleurs is een heerlijke bestemming voor het hele gezin!

Faciliteiten
Wifi internet – zwembad – kinderstoel – kinderbedje – maaltijden – speeltoestellen – wasmachine

Kaart
Klik hier om deze locatie op Google Maps weer te geven.

Share