Terug naar het overzicht Midi-Pyrénées

Land: Frankrijk
Regio:
Midi-Pyrénées
Gemeente:
Saint Parthem
Km vanaf Utrecht:
1070

 

 

 

Adresgegevens:
Camping la Plaine
Le Bourg 1
12300 Saint Parthem
Telefoon: +33 565 640 524
E-mail: info@camping-laplaine.com
Website: www.camping-laplaine.com
Facebook: www.facebook.com/pages/Camping-la-Plaine/396989440292

Omschrijving door de eigenaar
De aan de oever van de rivier de Lot gesitueerde Camping “La Plaine” van Ruud Roozendaal en Leida Vaandering ligt nabij het plaatsje St. Parthem in het departement de Aveyron (Regio Midi-Pyrénées).

St. Parthem is een schitterend dorpje dat zijn historische waarden goed heeft weten te behouden, getuige de authentieke huizen. Het dorp is via een pad langs de Lot te voet te bereiken. In de directe omgeving zijn diverse bezienswaardige historische stadjes zoals Conques, Entraygues sur Truyères, Figeac, Estaing, Roquefort, Belcastel, Rocamadour, Figeac en Najac. Een dagtrip naar de grotten van Roquefort en Foissac of het viaduct van Millau is zeer aan te bevelen. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor (berg)wandelingen en fietstochten zowel op de mountainbike als op de racefiets. Routes zijn op de camping verkrijgbaar. In de aangrenzende rivier kan worden gezwommen en gevist. In de directe omgeving kun je een kano huren voor een prachtige tocht over de Lot.
Golfliefhebbers kunnen terecht op 9- en 18 holes banen in Aurillac.


Camping “La Plaine” heeft 57 ruime plaatsen voor tenten, caravans en campers. De helft van de plaatsen heeft uitzicht op de rivier. De kindvriendelijke camping beschikt over onder meer een restaurant/snack en een bar, verwarmd zwembad, tennisbaan, tafeltennis, jeu de boulebaan en een speeltuintje. Er worden bovendien diverse activiteiten georganiseerd, waaraan vrijblijvend kan worden deelgenomen. Maandag tot en met vrijdag is er kidsclub van 10,00 uur tot 12.00 uur. Een uurtje knutselen en daarna een uurtje spelletjes. Verder is er één keer in de week kampvuur en avondzwemmen (in het donker zwemmen met alleen de onderwater verlichting aan.) Er worden ook regelmatig tafeltennis- en volleybaltoernooitjes georganiseerd.

De camping is geopend van april tot eind oktober. Huisdieren zijn toegestaan.

Ruud en Leida verhuren ook enkele ingerichte de Waard tenten. Via Tentensuite worden er safaritenten verhuurd.

Faciliteiten
Wifi internet – zwembad – kinderstoel – speeltuin – speelgoed – maaltijden – wasmachine – rolstoeltoegankelijk

Kaart
Klik hier om deze locatie op Google Maps weer te geven.

Share