Terug naar het overzicht Zwitserland

Land: Zwitserland
Regio:
Graubünden
Gemeente:
Sent
Km vanaf Utrecht:
925

 

 

 

Adresgegevens:
Hotel Val Sinestra
Val Sinestra
7554 Sent
Telefoon: +41 818 663 105
E-mail: val@sinestra.ch
Website: www.sinestra.ch
Facebook: www.facebook.com/val.sinestrahotel

Omschrijving door de eigenaar
In het imposante, voormalige Kurhaus uit 1912 en het iets lager gelegen, kleinere Berghaus hangt een sfeer uit vervlogen tijden, gecombineerd met een eigentijdse aanpak. Aan de ruisende beek de Brancla, midden in de ruige natuur van het Unterengadin gelegen, bieden ze ruimte en rust voor iedereen. Het Berghaus ligt direct aan de beek en heeft 14 sfeervolle kamers met gemeenschappelijk sanitair op de gang. Het Hotel biedt plaats aan circa 140 gasten. De ruime slaapkamers zijn ten dele voorzien van eigen toilet. Alle kamers hebben warm water en douches zijn op de gang. Ons sprookjesachtig kasteel heeft meerdere ruime zit- en eetruimtes, balkon, lift, bibliotheek, disco, kinderspeelkamers en een knusse arvenstube (cafe). Beide huizen zijn rookvrij.

Onze gasten worden ontvangen in een familiaire sfeer, en met prijzen voor volwassenen vanaf 49 euro incl. volpension èn daarbij nog aanzienlijke kinderkortingen mogen we ons toch wel als familievriendelijk presenteren. Een en ander gaat gepaard met een beetje vrijwillige hulp van onze gasten bij de afwas of het schoonhouden van hun kamer. Ook nemen onze gasten hun eigen handdoeken mee.


In alle schoolvakanties van mei tot november bieden wij een uitgebreid kinderprogramma aan voor de leeftijd van 6 tot 16 (en ouder mag ook!) Voor de groep van 6 tot ongeveer 12 organiseren we meerdere dagen per week allerlei activiteiten in en om het huis, soms verderop. Zo doen we in de eerste en laatste week van de grote vakantie een begeleide huttentocht voor ouders met kinderen tot ca 12 jaar, waarbij je een nacht in een echt CAS hut verblijft. We bieden spannende, creatieve en leuke programma`s aan zoals een speurtocht, kampvuur met broodjes bakken, indianendag, bonte avond of gewoon samen naar het zwembad in Scuol (met fantastisch uitzicht op de bergen) Op zo`n dag kunnen de ouders lekker hun eigen gang gaan en bijvoorbeeld een grotere bergwandeling maken!
Voor de jeugd vanaf 12 jaar hebben we een aangepast programma: we gaan met jullie mountainbiken, een bergbeklimming met huttentocht maken, rotsklimmen, zwemmen, wildwaterraften op de Inn, maar er is ook gezelligheid bij een kampvuur en we organiseren een disco! Er is een “jeugdhonk” met muziek: voor die momenten dat je gewoon even nergens heen hoeft!

Op verzoek hebben we af en toe opvang voor de allerkleinsten. Hoewel we met meerdere begeleiders tamelijk veel kunnen opvangen, moet je er rekening mee houden dat er bij grote belangstelling niet altijd plaats is voor je kind. Het programma is meestal aan leeftijd en aantal gebonden. Gelukkig zijn er ook veel individuele mogelijkheden die ons huis en omgeving bieden: tafeltennis, kinderkamer, speeltuin, mountainbiken (ook professioneel begeleide kursus, zie website) of gewoon lekker spelen in de kleine beek. In Scuol kun je raften, parasailen(duovlucht) of zwemmen in het buitenbad.

Kinderrijke families kunnen bij Hotel Val Sinestra ook een van de twee appartementen in het hotel huren (6p). De mogelijkheid bestaat om van de faciliteiten van het hotel gebruik te maken, zoals van ons eigen busvervoer van en naar Nederland, of bijvoorbeeld van de excursies die we bieden. Ook kunnen zij zich aanmelden voor de maaltijden. Er wordt elke dag vegetarisch gegeten, om de dag bieden wij ook vlees aan.

Ook in de winter zijn wij open. Onze bus rijdt bijna elke week naar Zwitserland. Kinderen tot 16 jaar betalen voor een busretour slechts 50 euro, jeugd van 16 tot en met 18 110 euro, en volwassenen 175 euro. U kunt in de winter niet met de auto tot aan het hotel komen, maar onze hotelbussen brengen u linea recta naar de gondel (of langlaufloipe!) en weer terug. Ook kun je in de winter prachtige wandelingen maken in de buurt.

De winter-schoolvakantieweken in Val Sinestra zijn gezellige familieweken met kinderen in alle leeftijden, die samen op ski- of snowboardles gaan. Wij regelen van tevoren je ski- snowboard of langlauflessen en je liftkaart. Allemaal met fikse kortingen! Na afloop dan gemoedelijke après ski- uurtjes in onze knusse bar..Buiten brandt een romantisch houtvuur, binnen vinden jong en oud elkaar in de sfeervolle zitruimtes. Motta Naluns, het sneeuwzekere en overzichtelijke skigebied van Scuol, biedt 80 km piste met 14 lifttrajecten. Met ski- en snowboardscholen voor alle leeftijden, een “funpark” een kinderoefenwei, een speeltuin en een crèche voor de kleintjes een zeer geschikt skigebied voor familievakanties!

Faciliteiten
Kinderbedje – kinderstoel – maaltijden – internet – speeltuin – fietsen – wasmachine

Kaart
Klik hier om deze locatie op Google Maps weer te geven.

Share